Young Ones Uden

Het sportieve totaalplan tegen overgewicht

Een te hoog lichaamsgewicht is voor veel jongeren een probleem. Het wordt momenteel zelfs als een van de grootste gezondheidsrisico’s gezien. Maar veel jongeren vinden het ook gewoon niet leuk om overgewicht te hebben. Vandaar dat Stichting PIB de cursus Young Ones Uden (YOU) organiseert. In Uden op 15 februari start de cursus Young Ones Uden.

Wat is Young Ones Uden?

Young Ones Uden is een cursus speciaal ontwikkeld voor jongeren van 13 tot 18 jaar Tijdens deze cursus gaan jongeren aan de slag binnen het fitnesscentrum en worden ze begeleid door een diëtist en psycholoog. De cursus duurt 13 weken en is gericht op het weer plezier krijgen in bewegen. Er wordt niet met een bestraffende vinger gewezen en deelnemers hoeven ook geen dieet te volgen. Waar de organisatoren wel voor gaan zorgen is dat de jongeren en hun ouders ontzettend veel goede ideeën opdoen over gezond eten en weer plezier in bewegen krijgen. Het belangrijkste doel van de cursus is dat de deelnemers zich beter gaan voelen.

Programma Young Ones

Een Young Ones cursus begint altijd met een informatiebijeenkomst en een intakegesprek. Niet lang daarna start de 13 weken durende cursus, die bestaat uit:

  • 13 weken lang een gevarieerd bewegingsprogramma binnen een fitnesscentrum;
  • in groepsverband en individueel voedingsbegeleiding door een professionele diëtist;
  • in groepsverband vaardigheidslessen begeleid door een psycholoog;
  • samen uitzoeken hoe men een actieve en gezonde leefstijl kan aannemen en behouden;
  • en bovenal FUN!

Sportief totaalplan

Ook ouders worden bij de cursus betrokken. Zo zullen er enkele ouderavonden zijn waar de organisatoren met alle ouders kijken hoe zij een steentje kunnen bijdragen aan een actievere en gezonde leefstijl.

Young Ones, een goed idee!

Jongeren die eerder moe zijn en niet aan sportactiviteiten kunnen meedoen. Jongeren die graag wat slanker zijn en zich gezonder willen voelen. Voor hen is meedoen aan de cursus Young Ones een goed idee. Neem voor meer informatie contact met ons op.